in Communicatie

8 tips voor meer naamsbekendheid

Tips voor meer naamsbekendheid

Net als jij ben ik een ondernemer en wil ik dat mijn bedrijf bekend wordt en dat zoveel mogelijk mensen mijn bedrijf in ieder geval wel eens hebben gezien. Nu kun je natuurlijk honderden euro’s uitgeven aan reclamematerialen en promotieartikelen en deze overal verspreiden. Maar ik kwam erachter dat ik door de jaren heen mijn eigen methodes heb ontwikkeld die in het dagelijkse leven makkelijk toegepast kunnen worden, zonder dat het al te veel kost. Dit is voor mij iets wat er door de jaren in langzaam in is gesleten, maar deze tips deel ik graag met jou, zodat jij je voordeel er ook mee kunt doen. Bij mijn tips ga ik er wel vanuit dat je een duidelijke bedrijfsboodschap hebt en basis reclame materialen. Vooral de duidelijke bedrijfsboodschap. Als niemand snapt wat je doet heb je ook minder aan je naamsbekendheid.

 1. Als je naar een bijeenkomst gaat zet je bestickerde auto dan op een plek waar iedereen langs rijd en je auto ook kan zien. Zo weten mensen dat je aanwezig bent en dat ze een praatje met je kunnen maken.
 2. Neem ook actief deel aan bijeenkomsten, zorg ervoor dat je zichtbaar bent. Zie je mensen die een beetje verdwaasd om zich heen kijken, heet ze gewoon welkom.
 3. Als de gelegenheid er is zorg er dan ook voor dat je bij een bestuur of de organisatie kan van een bijeenkomst. Je wordt op deze manier vanzelf het vertrouwde gezicht.
 4. Houd je visitekaartjes altijd bij de hand. Als mensen je nummer willen, ook al is het privé, weten ze ook direct je bedrijf te vinden.
 5. Mocht je de auto van een bekende ergens geparkeerd zien staan, laat even een briefje achter met een berichtje. Ik was hier, jammer dat ik je heb gemist.
 6. Als je op een forum zit waar je berichten kan plaatsen en een handtekening in kan stellen, vergeet er vooral niet in te zetten wat je doet en een link naar je website.
 7. Zorg er met mailverkeer voor dat je logo en adresgegevens áltijd zijn bijgevoegd.
 8. Wees attent, als je ziet dat je klanten of relaties bijvoorbeeld jarig zijn. Feliciteer ze!

Denk eens na over je eigen werkwijzes en communicatie, waar zou jij je bedrijfsboodschap nog makkelijk in kunnen verwerken? Zou je hier graag wat hulp bij willen hebben? Neem contact op.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

 • Vinden klanten je te duur?
 • Weet niemand wat je doet?
 • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.