in Communicatie+Ondernemen

Als schreeuwen niet meer helpt…

Wel of geen Pay Off gebruiken

Wat doe je dan? Nog harder schreeuwen? Mensen erbij roepen om mee te schreeuwen? Of is het misschien eens tijd om je communicatie onder de loep te nemen? Want als je allerlei dingen roept waarvan mensen niet weten wat ze ermee moeten of erger nog, als ze je helemaal niet begrijpen. Dan kun je blijven schreeuwen maar het resultaat daarvan zijn geen nieuwe klanten, maar een druk op de ‘ignore’ knop. Dag bedrijf, ik wil niets meer van je horen. Zonde!

Voordat je gaat communiceren is het heel handig om erachter te komen wat jouw identiteit is en hoe dit in jouw producten of diensten wordt vertaald. Hieronder wat voorbeelden om mijn punt duidelijk te maken.

Verkoop je bijvoorbeeld:

  • Brood, dan moet je veel schreeuwen en heb je veel concurrentie. Je product is gemiddeld dus zal ook niet veel verschillen van je concurrentie.
  • Belegde broodjes, dan hoef je alleen aan de voorbijgangers te schreeuwen en zijn er altijd wel een paar die toevallig honger hebben.
  • Biologisch ambachtelijk brood, dan hoef je iets minder te schreeuwen omdat je direct de mensen aanspreekt die er geïnteresseerd in zijn en je concurrentie laag is. Bij normaal brood zal je alleen klanten uit je eigen regio hebben. Bij biologisch ambachtelijk brood zullen er mensen zijn die speciaal een blokje omrijden voor je product en je kwaliteit. Daarnaast zullen je klanten het woord ook verspreiden.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is zoek een focus. Bepaal wie je bent en wat je belangrijk vindt en stop dit in je diensten of product, in je uitstraling. Hiermee trek je namelijk klanten aan die dezelfde waarden hebben als jij. Waarschijnlijk ken je dit spreekwoord wel ‘soort zoekt soort’. Je klanten zullen zich verbonden met je voelen en graag doorvertellen wat voor mooie producten of diensten je levert. Dit is dus een meerwaarde. Je hoeft in dit geval dus veel minder te schreeuwen, omdat je klanten ook het woord verspreiden. Daarnaast is het veel makkelijker om te communiceren naar een doelgroep die op je lijkt. Een handige tip is altijd nog om een soort personalia te maken van je ideale klant en al je communicatie naar deze persoon te schrijven. Nog één klein aandachtspuntje. Jij kent je vak, je klanten niet. Waak dus voor vakjargon.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: