in Online

Benieuwd wat klanten over je zeggen?

Word jij al facebook moe?

Wanneer u met uw jouw organisatie of bedrijf actief bent op de sociale media is het van cruciaal belang om deze communicatiekanalen te monitoren. Ook wanneer u niet zelf actief bent is het scannen van wat er gezegd wordt van groot belang. Grote kans namelijk dat uw klanten wel actief online zijn. U wilt immers graag weten of uw product, merk, medewerkers of bedrijf genoemd wordt op de sociale media. Een positief bericht kan immers worden benut; de beste reclame is die van een klant. Bij een negatieve berichtgeving is het zaak om direct actie te ondernemen om erger te voorkomen.

Tools

Het is natuurlijk onmogelijk om zelf 24/7 online te zijn en alle platformen te bewaken op berichten. Hiervoor heeft u inmiddels legio tools tot uw beschikking. Onder andere een tool als http://twe.pe/

Deze tool scant Twitter. U stelt een zoekwoord in en zodra dit voorkomt in een bericht krijgt u een e-mail toegezonden. U kunt meerdere zoekwoorden in één opdracht instellen. Denk wel breed als u de zoekwoorden invult. Geef niet alleen de bedrijfsnaam op maar denk ook aan de namen van medewerkers, merknamen en het product. Daarnaast zijn zoekwoorden, die toekomstige klanten in een bericht kunnen zetten, essentieel. Hierop kun je namelijk direct anticiperen. Wilt u liever een wat bredere scan laten uitvoeren dan is www.socialmention.com een hele prettige tool. Deze tool werkt als Google alert en scant meerdere platformen. Tevens bieden deze tools naast het monitoren ook nog andere bijkomende handigheidjes zoals bijvoorbeeld een overzicht van nieuwe en afhakende volgers. Beide tools zijn gratis, snel te gebruiken en werken gemakkelijk.

Geschreven door:

Wilma Hokke

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 1 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.