in Communicatie+Ondernemen

Beter goed verzonnen dan slecht gejat?!

Beter goed verzonnen dan slecht gejat

Er was een tijd dat ik mezelf dolgraag wilde aanmelden bij de kunstacademie, tot op zekere hoogte heb ik dat ook gedaan, tenminste ik heb een toelatingsexamen aangevraagd. Deze heb ik ook gedeeltelijk gemaakt, maar ik heb hem uiteindelijk nooit ingeleverd. Ik had namelijk de overtuiging dat ik geen ‘bron’ ontwerper was. ‘Bron’ ontwerpers kunnen van niets iets maken, ik ben meer een ‘functionele’ ontwerper. Ik combineer verschillende ideeën uit verschillende branches en maak er zo iets nieuws van. Uiteindelijk besloot ik dat ik als ‘functionele’ ontwerper niet goed genoeg was voor de kunstacademie en heb mijn toelatingsexamen afgezegd.

Wat ik kan, kan iedereen… toch?

Die overtuiging heb ik eigenlijk jaren gehad. Ik heb zelfs nog tot een paar jaar geleden gedacht dat wat ik kon, niet speciaal was, dat kan iedereen toch? Totdat een paar weken geleden tijdens een lezing tot het inzicht kwam dat ‘bron’ ontwerpers helemaal niet bestaan… Er zijn namelijk helemaal geen mensen die van niets iets kunnen maken, er moet altijd iets in je hoofd zitten wat je kan combineren om er weer iets beters van te maken. Het creatieve proces werkt namelijk zo: je hebt alle kennis die je in je leven hebt verzameld en je hebt de informatie over de klant waar je iets voor moet ontwerpen. De informatie van de klant is nieuwe informatie, deze ga je uiteindelijk blenden met alle kennis en inzichten die je ooit in je leven al hebt gezien.

Wil je zelf creatiever worden?

Zorg er dan voor dat je zo veel mogelijk kennis en inspiratie verzameld, wees nieuwsgierig. Creativiteit is namelijk iets wat niet aangeboren is, maar is iets wat je kunt leren. Zorg er wel voor dat de ideeën die je gebruikt zodanig omgebouwd worden dat ze niet meer lijken op het oorspronkelijke idee. Leg er je eigen identiteit en ideeën in, zodat het wél goed verzonnen is en niet slecht gejat.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: