in Concept

Brainstormen doe je zo

hoe moet je link builden

Brainstormen is een creativiteitstechniek die het doel heeft snel, heel veel nieuwe ideeën of oplossingen te vinden. Dit kan zijn voor een bepaald onderwerp of vraagstuk.

Brainstormen doe je meestal met meerdere personen. Hoe meer meedenkers, hoe meer ideeën! Zorg ervoor dat er altijd iemand is die alles noteert.

Begin met de vraagstelling concreet te formuleren, gebruik hierbij de SMART methode. Zodra voor iedereen de vraagstelling duidelijk is kan de brainstorm beginnen.

Neem 10 minuten en laat iedereen om de beurt een woord, idee of oplossing opnoemen. Het is belangrijk dat er in de tussentijd geen kritiek wordt geleverd, dit kan zorgen voor een blokkade en we willen juist dat iedereen vrij denkt. Zorg ervoor dat alles ook opgeschreven wordt, het liefste op bijvoorbeeld een whiteboard. Ideeën maken nieuwe ideeën.

Als de tijd om is, kunnen de oplossingen op het vraagstuk toegelicht of uitgelegd worden door de bedenkers ervan. Evalueer met de deelnemers alle oplossingen die zijn gegeven. Het is nu de bedoeling dat er realistisch wordt gekeken naar de oplossingen van het vraagstuk om zo tot de juiste oplossing te komen. Streep de oplossingen weg die niet realistisch zijn, zo blijven de realistische oplossingen over. Bespreek samen welk idee de beste oplossing is op het vraagstuk.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + veertien =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: