in Overig

Check dit voor je een vormgever inhuurt

Checklist

Afgelopen tijd ben ik een paar mensen tegengekomen die teleurgesteld zijn door hun vormgever. Ze komen bij mij en zijn onzeker, omdat ze niet weten of ze er goed aan doen om weer een vormgever in te huren en natuurlijk niet weer teleurgesteld willen worden.

Ik ben daar eens over na gaan denken, hoe kan een project nu foutlopen? Hoe kun je dit als opdrachtgever voorkomen? Ik heb in de afgelopen jaren ook wel eens onderuit gegaan met mijn ontwerpen. Dat kan gebeuren, ontwerp blijft nu eenmaal een gevoel. Hoe zorg je er dus voor dat die kans zo klein mogelijk is? Hierbij wat aandachtspunten aan jouw als opdrachtgever die je mee kunt nemen als je van plan bent om een vormgever in te gaan huren.

  1. Hoe voelt het contact? Hebben jullie een klik?
  2. Spreekt het eerder gemaakte werk van de vormgever je aan?
  3. Heb je het gevoel dat je vormgever geïnteresseerd is in jou en je vakgebied en begrijpt wat je doet?
  4. Heeft je vormgever tot in de details over je bedrijf doorgevraagd?
  5. Heeft je vormgever tot in de details doorgevraagd waar je uiting voor is en is hij/zij met alternatieven gekomen?
  6. Heb je een de-briefing (die ook klopte) gekregen bij je offerte?

Bovenstaande elementen zijn super belangrijk als je een vormgever gaat inhuren. Als vormgever moet ik namelijk kunnen voelen hoe iemand is en welke uitstraling daar bij past. Vervolgens moet dit gevoel omgezet worden naar een ontwerp. Als je het gevoel hebt dat je vormgever dit niet kan, geef hem dan ook de opdracht niet. Ik voel het namelijk als mijn klant niet 100% vertrouwen heeft in mijn talent. Dit maakt het een stuk moeilijker om vrij te denken en met een goed ontwerp te komen.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.