in Ondernemen

Clients don’t fall from skies

Hoe zet ik mezelf neer als ondernemer? Hoe ga ik mezelf presenteren? Wat doe ik eigenlijk? Wat moet ik vertellen? Nadenken over je bedrijf doe je als het goed is regelmatig, Soms merk je dat je daarin een beetje in kringetjes aan het draaien bent en niet meer echt met iets ‘nieuws’ komt. Hoe kun je ervoor zorgen dat je uit dat kringetje komt en wel nieuwe dingen kunt bedenken voor je bedrijf?

Als er niemand is die met je wil sparren

Sparren met andere ondernemers is natuurlijk de beste optie, maar die zijn niet altijd bereikbaar als jij juist net met een idee rondloopt. Tenminste als ik naar mezelf kijk ben ik vaak erg enthousiast over een idee en is precies op dat moment niemand bereikbaar. Dus wat doe je dan? Dat was een vraag waar ik al een tijdje mee rondliep en vorige week viel het kwartje ineens…

What? She only spoke English!

Ik zat op een terras in Den Haag, mijn afspraak stond met pech, dus er zat niets anders op dan in het zonnetje in m’n eentje te lunchen op het terras. Naast mij zat een vrouw die toevallig een vrouw met een eigen bedrijf in bikini’s. We raakten aan de praat. Ze kwam uit de dominicaanse republiek and quess what? She only spoke English! Oke even schakelen, hoe ga ik haar uitleggen wat ik precies doe? Je wilt toch je geloofwaardigheid niet naar beneden halen door je gebrekkige Engels. Het leuke is, dat gaande weg het gesprek ik steeds creatievere manieren vond om mezelf uit te drukken. Vandaag had ik ook een BNI meeting in het Engels. Ik besloot hier op het laatste moment heen te gaan, dus te improviseren en ook hier vond ik een creatieve manier om mezelf uit te drukken en toch te zeggen wat ik wilde zeggen. Sterker nog, ik vroeg me af waarom ik deze ‘beeldspraak’ nooit in het Nederlands had gebruikt?

Clients fall from the sky

Omdat mijn Engels niet erg goed is, al helemaal niet in vakjargon. Is het de kunst om toch de woorden te vinden voor wat je wilt zeggen en dit maakt je heel erg creatief. Zo wilde ik de bikini vrouw duidelijk maken dat als je een bedrijf begint klanten zich niet vanzelf melden op mijn boeren Engels werd dit ‘Some people think, clients fall from the sky.’ Ik bedacht me dat dat een hele gave beeldspraak was om eventueel nog eens ergens te gebruiken.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.