in Ondernemen+Overig

Een frisse wind

Webdesign westland Den haag

Of je het nu wil of niet, dingen zijn niet exact meer hetzelfde na corona. Dat geldt ook voor allerlei zaken binnen je bedrijf. Wat er dan zo anders is of wordt, moet zich in veel gevallen nog uitkristalliseren. Misschien hét moment een interne of externe frisse wind door je bedrijf te laten waaien.

Waarom die frisse wind?

Als je in een comfortabele positie zit, dan is de noodzaak er minder om weer eens naar je processen, je producten of wat dan ook te kijken. Immers, als loopt naar wens. Corona heeft voor veel ondernemers op wat voor manier dan ook impact en dat kan reden zijn alles nog eens onder de loep te nemen.

Die frisse wind kan ervoor zorgen dat je je processen weer eens wat strakker insteekt, oude zaken uitzoekt en jezelf afvraagt of je er überhaupt nog wat mee moet. Maar ook je website die nog prima werkt een nieuw smoel geven frist je bedrijf meteen op. Soms zijn nuanceverschillen aanbrengen al toereikend voor een andere look-and-feel. Uiteraard geldt dit dan ook voor ander andere uitingen.

Hoe werkt dat dan?

Natuurlijk kan je zelf aan de slag gaan. Je kunt er ook voor kiezen met bijvoorbeeld collega’s te inventariseren hoe zij dingen zien. Dit kan heel verfrissend werken. Dit geld voor zowel interne- als externe processen. Een externe inhuren om je bedrijfsuitingen weer eens tegen het licht te houden, kan ook verfrissende resultaten opleveren.

Zo kreeg ik recentelijk een dergelijke opdracht. Toen ik met een korte opsomming kwam van zaken die wel een opfrisbeurt konden gebruiken, wuifde hij het in eerste instantie weg. “Dat valt allemaal wel mee”, waren zijn woorden. Een primaire reactie, want ook al heb je de opdracht gegeven het blijft confronterend. Een dag later belde hij me op en vroeg of ik nog eens langs wilde komen, want hij had er een nachtje over geslapen en vond dat ik toch wel een beetje gelijk had.

Ditzelfde geldt voor je interne processen. Je kan een dergelijke exercitie intern of met een externe specialist oppakken. Ik heb ook binnen mijn eigen bedrijf gemerkt dat in deze ietwat ‘vreemde’ periode je toch anders naar alles kijkt. Mij heeft het ook nieuwe inzichten opgeleverd, dat gun ik jou ook, succes!

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 11 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.