in Ondernemen+Overig

Fairtrade koffie en thee, een kleine stap voor een groot effect

Er zijn nogal wat mensen die de mond vol hebben over iets voor een ander willen of zelfs moeten doen. Vanuit het oogpunt van milieu om bijvoorbeeld de kinderen een kans op een toekomst te bieden. Maar ook oudere mensen om de eenzaamheid te verdrijven of mensen in ontwikkelingslanden een eerlijke boterham te laten verdienen. Maar ja, als je er de mond over vol hebt … dan moet je ook handelen.

Fairtrade inkopen

Dat laatste heb ik gedaan, ik heb gehandeld. Privé let ik al langere tijd op wat ik waar weggooi, niet meer gebruiken dan nodig en ik ben zelfs wel eens met oudere mensen in de weer. Alleen vanuit mijn bedrijf ontbrak er nog wat en dat heb ik nu gevonden.

Het initiatief van de gemeente Westland kwam dan ook op het allerbeste moment voorbij. De gemeente Westland wil graag ‘fairtrade’ worden. Door onder meer lokale ondernemers te stimuleren hier ook een bijdrage aan te leveren, hoopt men het bewustzijn te vergroten.  Hoewel ik er wel vaker over nagedacht heb, ben ik eigenlijk te vaak in de waan van de dag verder gegaan. Ik denk er dan niet meer over na, tot het moment dat een dergelijk initiatief voorbijkomt.

Ik ken mezelf en heb dus maar direct de daad bij het woord gevoegd om bijvoorbeeld de ingrediënten voor in de koffie en thee die ik mijn klanten serveer, fairtrade in te kopen. Maar ja, als de ingrediënten fairtrade zijn, kan de koffie en thee zelf ook niet achterblijven. Dus op zoek naar fairtrade cups voor mijn koffiemachine.

Top of mind

Het voordeel hiervan is dat ik de producten zie liggen en het dus met enige regelmaat top of mind bij mij is en dan kijk ik weer eens verder naar wat ik nog meer fairtrade kan kopen. Een stukje chocolade bijvoorbeeld, dat heb ik privé meestal wel in huis. Voor iets meer geld koop ik nu een fairtrade chocoladereep.  Dat maakt dat ik er privé nu ook meer bewust mee bezig ben.

Als iets op tafel ligt, denk ik er ook eerder aan om mijn bezoek te vertellen over de mogelijkheden en op deze wijze kan ik, zonder al te veel moeite, mijn circle of influence vergroten voor een goed doel. Dat spreekt me enorm aan, dus ik kan concluderen dat het een prima idee van de gemeente Westland is om ‘fairtrade-gemeente’ te willen worden. Ik heb voor mijn inspanning zelfs een certificaat gekregen en dat vind ik dan weer leuk. Lees meer op de website van Fairtrade Westland.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 1 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.