in Overig

“Hallo! Wilt u zaken met mij doen?”

Het beste resultaat behalen

Vreemde titel toch, tenminste dat vind ik. Dat neemt niet weg dat ik me ook afvraag hoeveel mensen er daadwerkelijk nee zouden zeggen als je dit in eerste instantie vraagt. Waarom begin ik hierover?

Net als veel anderen ben ik deze week naar de Tuinbouw Relatiedagen gegaan. Hoewel iedereen daar is om te netwerken, voelt het toch een beetje onnatuurlijk om op vreemde mensen af te stappen en te hopen dat er een leuk gesprek uit komt. Gelukkig ben ik aan het begin van de beurs Ernst-Jan Bos tegen gekomen en wil hij me graag mee op sleeptouw nemen. Dit is natuurlijk een gemakkelijke tactiek om ervoor te zorgen, dat je elkaar kunt voorstellen aan relaties. Daarnaast heb je meteen de mogelijkheid om een stukje techniek “af te kijken”. Hoewel Ernst-Jan veel meer mensen kent, neemt dit niet weg dat ik gaandeweg ook interessante contacten op doe. Al sparrende krijg ik een tip waarvan ik denk dat hij voor veel ondernemers wel eens nuttig zou kunnen zijn.

Over omdenken gesproken….

De tip: Ga op zoek naar mensen die nee zeggen. Net als ik denk je nu vast: WAT? Als je op zoek gaat naar mensen die nee tegen je zeggen in plaats van naar potentiele klanten, sta je er heel anders in. Loop nu eens een stand in een zeg: “Hallo! Wilt u zaken met mij doen?” Je zult zien dat er weinig mensen zijn die in eerste instantie meteen nee zeggen, ze willen natuurlijk eerst weten wat je doet. Daarnaast denk ik ook dat het een kwestie is van veel praten en interesse tonen, waarbij je eigen product eigenlijk niet eens naar voren komt. Dit komt allemaal later wel.

Maar goed, allemaal leuk … voor mezelf blijft de drempel best hoog. Volgende keer op de beurs stel ik mijn doelen bij en ga ik niet op zoek naar potentiele klanten, maar naar mensen die nee tegen me willen zeggen. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen. Gelukkig heb ik voor mezelf een verrassende 16-zijdige folder die van mensen direct de aandacht trekt en zo vertel ik met deze folder niet alleen hoe creatief ik ben, maar laat ik ook nog eens een onvergetelijke indruk achter.

Ach ieder zijn methode!

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten

Goed verhaal, goed geluisterd.
Blij je te leren kennen. Fan!

Marcel
februari 14, 2014

Ha Marcel,

Thnx voor je reactie en sorry voor mijn late reactie, ik zag even door de SPAM de reacties niet meer!

Daan

Daan
april 22, 2014
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − negen =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.