in Online

Het belang van een goede domeinnaam

Social media identiteit

Er zijn een aantal criteria waar een goede domeinnaam aan zou moeten voldoen.

  • De juiste extentie
  • Een bondige naam
  • Makkelijk door te geven dus te spellen
  • Zoekmachine optimalisatie

De juiste extensie

Wat is je doelgroep? Op wie ga je je richten? Is het een Nederlandse doelgroep? Dan kun je het beste een .nl-domeinnaam nemen. De bezoeker zal sneller geneigd zijn om huureenhuis.nl in te tikken dan huureenhuis.com. Wel zou het slim zijn om naast de .nl-domeinnaam ook de .com te bestellen. Deze kun je door laten verwijzen naar .nl-domeinnaam. Voordat iemand anders zich bedenkt de .com variant te bestellen en te gaan concurreren!

Een bondige naam

Dit betekend vooral kort. Je moet ervoor zorgen dat hij makkelijk te onthouden is. Als je bijvoorbeeld een trimsalon hebt is trimsalon.nl de beste optie. Gerriedelo.trimsalonopdehoek.nl zou een minder geschikte domeinnaam zijn. Let er bij een domeinnaam ook op dat hij makkelijk te spellen is. Bijvoorbeeld cadeaubon, dit kun je namelijk ook schrijven als kadobon of kadeaubon. Je kunt ze allemaal registreren maar je kunt ook zoeken naar een duidelijkere naam. bongeven.nl of leukegift.nl.

Makkelijk door te geven en dus te spellen

Wat het vorige kopje ook al een beetje aangeeft. Zorg ervoor dat er geen verwarring ontstaat bij de spelling van een domeinnaam. Zorg ervoor dat je makkelijk mondeling je domeinnaam door kunt geven die gebruikers probleemloos in kunnen tikken.

Zoekmachine optimalisatie

Voor de zoekmachine optimalisatie kan het ook belangrijk zijn om een goede domeinnaam te hebben. Hierbij is het ook weer handig om te weten wat je doelgroep is en wat ze waarschijnlijk gaan zoeken op internet. Ben je een metselaar dan zou metselen.nl een goede domeinnaam zijn. Dit weergeeft je werkzaamheden. Wat bijvoorbeeld ook zou kunnen is de domeinnaam toespitsen op een regio bijvoorbeeld metselaar-arnhem.nl. Het is hier wel weer belangrijk dat je een streepje ertussen zet. Dit vind Google prettiger.

Ook een domeinnaam vastleggen? Neem contact op.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 11 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: