in Ondernemen

Het nut van een quick scan

Het nut van een quickscan

Steeds meer bedrijven hanteren een quick scan om het proces bij hun (potentiële) klant te doorgronden. Gek genoeg heeft de quick scan – waar je deze bedrijfsmatig dan ook voor gebruikt – nog vaak een negatieve klank, terwijl de quick scan absoluut van toegevoegde waarde kan zijn.

Jij zegt “ja” of “nee” tegen de quick scan

Bij welke onderneming en welk bedrijfsonderdeel de quick scan ook toegepast wordt, het gaat altijd over processen binnen de organisatie en of deze nog wel goed, up-to-date, actueel, klantgericht etc. zijn. Ideaal voor mogelijk nieuw te ondernemen activiteiten, maar ook als periodieke check kan de quick scan perfect werken. Het verschaft de ondernemer of manager inzicht en mogelijke verbeterpunten. Zie het bij nieuwe activiteiten als 0-meting en bij bestaande processen als een thermometer die periodiek in je organisatie (onderdeel) wordt geschoven, voor de bekende vinger aan de pols.

Het negatieve aspect van de quick scan zit he3m in de achterdocht van menig ondernemer c.q. manager die ergens in het achterhoofd een stemmetje heeft dat zegt: “Ze vinden altijd wat, het is gewoon een vorm van omzet genereren.” Eerlijk … dat zal in een aantal gevallen ook zo zijn, maar neemt de toegevoegde waarde van de quick scan niet weg. Waarbij je als ondernemer c.q. manager altijd zelf “ja” of “nee” zegt tegen degene die een quick scan uitvoert en met een concreet voorstel komt.

De uitvoerder van de quick scan

Als de uitvoerder van de quick scan een bekende of zelfs een vaste zakenrelatie is, dan kan je vanuit een basis van vertrouwen werken. Vertrouwen is ook durven los te laten en te accepteren dat hij of zij integer handelt en het beste voor je onderneming wil.

Is de uitvoerder van de quick scan (nog) geen bekende, dan is het goed een basis te creëren. Sterker nog, een goede quick scan uitvoerder zal deze rol zeker op zich (willen) nemen. Immers, hij of zij is er ook bij gebaat dat er een goede band gerealiseerd wordt. Dat levert uiteindelijk altijd een beter resultaat op en staat de professionaliteit niet in de weg.

De opdrachtgever van de quick scan

Een quick scan heeft alleen maar zin als je er als opdrachtgever serieus wat mee wilt doen. Een quick scan laat je toepassen met open vizier en over-en-weer heldere communicatie. Van de professional die je inhuurt mag je dit natuurlijk verwachten, maar als opdrachtgever heb je daar zeker ook een actieve rol in. Dit laatste wordt nog wel eens vergeten. Pas je alle aspecten van beide kanten goed toe, dan kan de quick scan je absoluut ondersteunen in allerlei bedrijfsprocessen.

Ben je benieuwd naar de verbeterpunten voor uw website? Vraag onze quickscan aan.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: