in Visuele identiteit

Hey, mijn identiteit is gepikt!

Geen eigen identiteit

Identiteitsfraude, wie heeft er niet van gehoord? Je ziet jouw idee voorbij komen bij je concurrent, maar dan net even anders. Jij weet, dit hebben ze niet zelf bedacht! Zie dit maar als een groot compliment, want blijkbaar zijn ze niet in staat geweest om zelf iets vanuit hun eigen identiteit te ontwikkelen. Voor jou is dat een bevestiging dat je goed bezig bent en stiekem mag je er ook heel hard om lachen ‘losers!’. Het maakt jou sterk, want ze hebben een identiteitscrisis en daarom pikken ze de jouwe.

Dit soort dingen kom ik in de praktijk wel eens tegen, maar het grappige is, dat je concurrenten jouw identiteit niet kunnen pikken! Jij hebt jouw eigen visie en ideeën over je bedrijf en daarbij dus je eigen identiteit. Een concurrent kan dit wel kopiëren, maar dit heeft bijna nooit een kans van slagen. Waarom niet? Omdat het nu eenmaal niet in hun bloed zit om jou te zijn. Het gaat namelijk niet om het idee dat gekopieerd wordt, maar om de gedachte die erachter zit. Mensen prikken er makkelijk doorheen als je iets doet wat niet bij je past, dit voelen mensen namelijk feilloos aan. Kijk maar eens in je privé leven, heb je mensen in je omgeving die iets willen zijn wat ze eigenlijk niet zijn? Dat bedoel ik, je pikt ze er feilloos uit. Het is een gevoel, ook al kun je de vinger er niet opleggen. Net als branding, dit is ook een gevoel wat mensen aan je verbind. Als dit gevoel niet klopt bij wat je naar buiten brengt, dan schaad dit het vertrouwen van je doelgroep.

Ik moest hierbij trouwens ook denken aan het gezegde ‘wie achter de kudde aanloopt, loopt altijd in de shit’.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.