in Ondernemen

Hoe kun je met aanbevelingen je netwerk versterken?

hoe moet je link builden

‘Je bent wie je kent’ toen ik dat voor het eerst dacht, dacht ik: ONZIN! Nu blijkt dat het helemaal niet zo’n onzin is.

Mijn netwerk is voor mij één van de meest effectieve manieren om mezelf zichtbaar te maken en op die manier ook zichtbaar te worden bij de doelgroep die ik wil aanspreken. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om mijn netwerk verder te helpen als ze vragen hebben. Om mensen te kunnen aanbevelen moet je ze kennen. Qua netwerken schijn ik een talent te hebben en ik krijg steeds vaker de vraag: “Hoe doe je dat eigenlijk?” Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mijn gevoel allemaal vanzelf gaat, toch ben ik maar eens uit gaan pluizen waarom ik dat zo makkelijk doe. Dat vond ik nog een lastige. Toen ik me aansloot bij een netwerkorganisatie die is gericht op aanbevelingenmarketing, kwam ik erachter hoe anderen het oppakken en wat ik dus anders doe. Ik zit hier elke week met 25 tot 35 ondernemers aan tafel om elkaar verder te helpen aan omzet. Alle statistieken worden ook bijgehouden en zo ben ik erachter gekomen dat het me erg makkelijk afgaat, aanbevelingen vinden en mensen verbinden.

Hieronder een paar van mijn geheimen onthuld.

Ken je netwerk

In mijn vak is het erg belangrijk dat ik tot in detail weet met wat voor bedrijven ik werk, hoe ze werken, wat belangrijk voor ze is én wat belangrijk voor hun klanten is. Ik luister naar mijn klanten en omdat mijn werk gericht is op het oplossen van problemen, hoor ik ook achterliggende behoeftes. De dingen die ik zelf op kan lossen, daar ga ik zelf mee aan de slag. Als ik merk dat er nog andere behoeftes liggen waar ik ze niet verder mee kan helpen, dan vraag ik of ze openstaan voor iemand die het eventueel wel op kan lossen en zoek ik iemand uit mijn netwerk die daar verder mee aan de slag kan. Zo heb ik twee mensen blij gemaakt.

Heb je geen beroep waarin het vanzelfsprekend is om alles te weten te komen over je klant? Ga dan gewoon eens in gesprek en gebruik vragen als:

  • Waar loop jij tegenaan in het ondernemerschap?
  • Ik ben met dit bezig, (hoe) heb jij dit geregeld?
  • Wat doe jij om het leven als ondernemer makkelijker te maken en waar heb je nog geen oplossing voor?
  • Wat belemmert je om verder te kunnen groeien?

Dit kan tijdens een telefoongesprek, een ontmoeting op een netwerkbijeenkomst, maar natuurlijk ook op een verjaardag of op de voetbal.

Lees het volledige blog verder op Ondernemen op Hakken.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: