in Overig

Hoe NFC ons leven gaat veranderen

Origineel huisstijl ontwerp westland

Maak kennis met NFC (Near Field Communications). Je hebt er misschien al van gehoord, je mobiel als portemonnee. Betalen met je mobiel wordt in de toekomst een serieuze mogelijkheid.

Met NFC maak je gebruik van een tag, een lezer en een database waar de informatie in opgeslagen staat. Je kunt NFC zien als Bluetooth, infrarood en WiFi in één. Het voordeel zit hem vooral in het gebruiksgemak. Voor een QR-code heb je namelijk een QR-reader nodig, bij NFC heb je géén app nodig om het te gebruiken. Zodra je tegen een tag (sticker) aantikt met je mobiele telefoon (die het overigens wel moet ondersteunen) wordt hij direct gelezen en wordt daarna je informatie ingeladen, die achter de tag zit.

De eigenaar van de tag kan de inhoud op afstand programmeren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld met visitekaartjes, je kaartjes niet meer opnieuw hoeft te laten drukken, voor het geval je adresgegevens wijzigen.

Wat kunnen we nu met de NFC tag?

Bekijk
Niet de meest nieuwe functionaliteit  maar wel een makkelijke functionaliteit, tik en beland op een website, landingspagina of filmpje van de aanbieder. Naast websites kunnen er ook plaatjes of PDF bestanden ingeladen worden.

Vind
Hiermee kun je instellen dat je klanten naar de dichtstbijzijnde vestiging worden genavigeerd door middel van de GPS en navigatie op de mobiele telefoon.

Check-in
Laat vrienden weten waar je bent. Op de deur van je winkel/restaurant/discotheek kun je een tag plakken, je bezoekers kunnen hun vrienden zo via Facebook laten weten dat ze er zijn en natuurlijk laten weten hoe gezellig het wel niet is (of niet).

Onthoud
Dit is een functie die agenda items opslaat in je mobiel. Op de poster van je event zou je een tag kunnen plaatsen. Deze functie zet automatisch een herinnering in de agenda van je telefoon, zo weet je zeker dat je bezoeker jou evenement niet vergeet.

Like
Like ons direct op facebook en volg onze noviteiten, deel dit met je vrienden of maak kans op een té gekke prijs.

Download
Direct downloaden van een app, liedje of kortingscoupon.

Vergelijk
Producten vergelijken kun je nu niet alleen meer online, maar ook op je mobiele telefoon. Welk product heeft de beste voorwaarden voor de beste prijs.

Kopen
Tikken en direct producten bestellen vanuit bijvoorbeeld een product catalogus. Daarnaast kun je in de toekomst ook betalen bij bijvoorbeeld automaten en zelfs in de winkel.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: