in Communicatie+Ondernemen

Hoe onderscheid jij je in 2017?

Hoe onderscheid jij je in 2017

Zijn jouw kernwaarden kwaliteit, afspraken nakomen en professioneel? Dan is het in 2017 écht de hoogste tijd om je te gaan onderscheiden. Zeg nou zelf: deze kernwaarden zijn toch helemaal geen kernwaarden? Het zijn randvoorwaarden voor het ondernemerschap – en dat is helemaal jouw eigen zaak. Kom op! Als je niet beschikt over dat soort vaardigheden, mag je je wat mij betreft gaan afvragen of het ondernemerschap wel iets is voor je… Voor je aanstaande klant is het immers een vanzelfsprekendheid dat jij je afspraken nakomt, je professioneel gedraagt en geen bagger levert?

Hoewel ik dat soort kreten regelmatig tegenkom bij brainstorms met aanstaande klanten, weiger ik ze als kernwaarden in de communicatie te verwerken. Het slaat immers nergens op om precies dát te communiceren wat er al van je wordt verwacht. Een hovenier met groene vingers, een ‘creatieve’ ontwerper of een tekstschrijver die foutloos schrijft… in de ogen van de klant bieden ze niets extra’s. Ze bieden precies hetzelfde als al hun concurrenten, dus wat is dan het onderscheid?

In dit kakelverse nieuwe jaar is het daarom de hoogste tijd om een flinke stap verder te gaan. Wat is jouw specialiteit? Met welke problemen zie jij je klanten worstelen, waar kun jij ze als geen ander bij helpen? En precies waarom dan dat ‘als geen ander’? Wat heb jij voor speciaal talent, bijzondere ervaring of prachtige passie? Wat is je visie op het probleem van je doelgroep? Wat doe jij met twee vingers in je neus, en je concurrent niet?

Ga daar nou vanavond eens rustig – maar grondig – over nadenken: dat zou weleens het beste businessplan kunnen zijn dat je ooit maakte. Want hoe mooi de cijfers ook lijken, en hoe concreet de doelen die je voor jouw bedrijf stelt: als een-van-velen blijf je een-van-velen. En die zijn er toch genoeg?

 

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: