in Communicatie

Hoe zet ik mijn netwerk in bij de start van mijn bedrijf?

hoe moet je link builden

Wat veel ondernemers vergeten als ze met hun eigen bedrijf starten, is hoe groot hun netwerk al is. In loondienst is je netwerk ook al wel belangrijk, maar op het moment dat je je eigen onderneming gaat starten, zie je pas hoe belangrijk je netwerk écht is. Daarnaast bestaat je netwerk niet alleen uit zakelijke mensen, maar ook uit mensen die je kent via de familie, de sportclub, de kerk, enz.

Laat je je netwerk weten dat je voor jezelf bent begonnen?

Natuurlijk! Dit is een gigantische stap in je leven, niets is mooier dan je netwerk daarbij te kunnen betrekken. Mensen zullen blij verrast zijn dat ze iets van je horen. Maak ook niet de fout door te denken dat niet iedereen in je netwerk een potentiële klant is, dat hoeft helemaal niet. De mensen die jij kent hebben namelijk ook weer een netwerk. Je begint namelijk eerst bij de mensen die je al kennen, aardig vinden, in de hoop dat ze je ook gaan vertrouwen. Op het moment dat ze je kennen, aardig vinden en vertrouwen is de kans heel groot dat als er een vraag komt vanuit hun eigen netwerk, ze jou zullen introduceren.

Mailen, schrijven, bellen?

Wat ik je aan kan raden is je netwerk op te delen in twee categorieën. Deze zou ik persoonlijk selecteren op hoe groot je klik is met mensen, niet op hoe vaak je ze ziet. De kans dat een collega die je al 10 jaar niet hebt gesproken positief reageert op jouw actie, is vele male groter dan de kassajuffrouw van de supermarkt die je elke week spreekt uit beleefdheid, niet omdat jullie elkaar zo graag mogen. Het werkt het beste om en splitsing te maken tussen mensen die je erg graag mag en mensen die je gewoon kent. De mensen die je gewoon kent stuur ik een e-mail met daarin een enthousiaste mail over je ontwikkelingen en je nieuwe bedrijf, je nieuwe folder en daarbij een link naar je nieuwe website, mét de vraag om feedback. De mensen die je graag mag stuur je een persoonlijke brief, met iets leuks erin en 2 visitekaartjes (één om uit te delen). Het is leuk om de mensen na te bellen en om feedback te vragen. Waarschijnlijk vinden ze het hartstikke leuk om wat van je te horen en nog leuker om feedback te mogen geven. Uiteraard kun je hier weer zelf een selectie maken tussen mensen die je feedback vraagt in je brief en mensen die je nabelt om feedback te vragen.

Het is natuurlijk helemaal aan jou om te kijken welke methode bij je past.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: