in Overig

Inspiratie, een prachtig proces!

Het belang van een goed huisstijl ontwerp

Ik vind het mooi zoals het werkt met inspiratie. Alleen al het gegeven dat iedereen uit weer iets anders inspiratie haalt. Maar mooier nog hoe die opgedane inspiratie omgezet wordt naar iets concreets. Dat is voor iedereen natuurlijk weer anders, maar blijkbaar kan je brein dit als het ware omvormen. Dat heeft me er toe gebracht eens naar mijn eigen inspiratiebronnen te kijken.

De natuur als inspiratiebron

Ik dacht altijd dat ik het wel wist. Pas toen ik me er heel bewust in ging verdiepen, kwam ik erachter dat ik uit de meest onbenullige dingen, althans dat lijkt zo, ook inspiratie haal. Natuurlijk kent iedereen wel de natuur die kan inspireren of een middag je in het museum van je favoriete kunstenaar.

De natuur in de vorm van een bos of duinlandschap helpt mij ook in mijn creatieve proces, want de kleurschakeringen in de natuur zijn perfect en lijken bewust op elkaar afgestemd. Dat is fascinerend en die ‘vanzelfsprekende werkelijkheid’, want zo noem ik het, probeer ik in mijn werk te leggen. Bij mijn logo’s probeer ik die kracht ook te bewerkstelligen. Immers, als het vanzelfsprekend is, dan maakt dat een logo alleen nog maar sterker. Alsof iets altijd zo had moeten zijn.

 

Alledaagse dingen

Als natuurliefhebber wist ik dat dit me kon inspireren, maar tijdens dat bewustwordingsproces kwam ik erachter dat het ook kleine alledaagse dingen me inspireren. Zo zat ik laatst in mijn tuin te genieten van het zonnetje. Ik zag plots een bij met die prachtige streepjes op de rug en die flinterdunne vleugels die in de zon een subtiele schittering gaven.  Niet schreeuwend, maar wel aanwezig, perfect! Niet lang daarna kwam er een vogeltje op de rand van het dak zitten. Ik zag de kleine vleugels en de perfecte vorm van het diertje om te kunnen vliegen. Dat laatste geeft me inspiratie voor vormen én dat eenvoud zoveel kan zeggen.

Dat een van mijn katten het vogeltje slechts als een lekker hapje zag, heb ik maar op de koop toegenomen. Juist deze kat kan eenvoud, aanpassingsvermogen en efficiency weer perfect combineren. Ze is op jonge leeftijd namelijk haar staart kwijtgeraakt. Mijn inmiddels oude poezelige monstertje heeft zich er in al die jaren niet door laten beperken en buiten alles gedaan wat je bij een kat kunt bedenken. Ze heeft zich in alle eenvoud perfect aangepast. Ook dat blijkt, bij nader inzien, een inspiratiebron om hele projecten met kleine aanpassingen weer soepel te laten verlopen.

Efficiënt en inspirerend op weg

Wat ik me zeker niet eerder gerealiseerd heb, is de auto die een inspiratiebron is. Als ik langer in de auto zit, probeer ik mijn telefoontjes af te wikkelen. Soms is de rit echter langer dan mijn lijst met telefoontjes. Helaas sta ik dan soms toch nog in de file en vanuit een soort verveling ga ik dan rondkijken en zie ik van alles in andere auto’s. Ik zie ook bellers of mensen die uit zitten te blazen van een drukke dag. Maar wat me inspireert is wat ik langs de weg zie. Soms gaat een snelweg bijna door een complete woonwijk en zie ik de jaren 50 bouwwerken in al hun glorie. Helaas kan niet alles de tand des tijds doorstaan, maar gaat wél op in het geheel. Dat maakt het dan weer fascinerend. Maar ook een grote oude boom waar omheen gebouwd is en waar de stedenbouwkundige ongetwijfeld een slapeloze nacht van heeft gehad. De natuur vormt zich moeiteloos om onze bouwwerken, maar andersom gaat het vaak moeizaam. De souplesse vind ik reuze interessant. Zomaar een greep uit mijn inspiratiebronnen, groot en klein, maar allemaal onbewust tot doel mij die mooie dingen te laten maken waar ik mijn klanten bij mee kan maken.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + vijf =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.