in Concept

Je creativiteit bevorderen

Het creatieve proces

Eigenlijk is iedereen creatief; geen twee gedachten zijn hetzelfde. Toch denkt u misschien dat u zelf niet creatief (genoeg) bent. Creativiteit is niet alleen weggelegd voor schrijvers en kunstenaars. Het is een professionele vaardigheid die u ook in minder tot de verbeelding sprekende beroepen nodig hebt. Het komt niet voort uit genialiteit, maar uit oorspronkelijke oplossingen die relevant zijn voor uw werk. Iedereen is van nature creatief en kan leren zijn creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Onthoud ideeën die u te binnen schieten

U kent dat wel; onder de douche schiet ineens een idee te binnen, maar later achter uw bureau bent u het kwijt. Leer ideeën dus onthouden of schrijf ze op.

Daag uzelf uit

Zorg dat ideeën in een stroomversnelling komen door uzelf uit te dagen. Breng uzelf in een moeilijke situatie waarin u iets probeert wat waarschijnlijk niet helemaal lukt. Onder druk gaat het brein zoeken naar oplossingen die in andere situaties werkten.

Verbreed uw kennis en vaardigheden

Hoe meer kennis u heeft, hoe creatiever u zult zijn. Volg een cursus of lees een boek over een onderwerp waar u nog niets vanaf weet.

Omgeef uzelf met gevarieerde prikkels

U kunt creativiteit bevorderen uw prikkels te veranderen. Zet eens wat grappig speelgoed op het bureau, luister naar andere muziek of lees dagelijks gevarieerde weblogs.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten

Proffesionaliteit moet natuurlijk professionaliteit zijn…!

Puk
januari 20, 2013

Bedankt voor de tip Puk!

Daan
januari 24, 2013
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: