in Ondernemen

Je domeinnaam goedkoop voor 10 jaar registeren? Goede deal?!

Hoe waardevol ben jij voor je klant?

Het klinkt zo onschuldig: “Oplichting met domeinnamen”, maar het komt meer voor dan je denkt. Je wordt gebeld over domeinnamen die in het verlengde van je bestaande domeinnamen en die je voor 10-jaar vast kunt zetten. De vraag is heb je die wel nodig, ook al is het een prima tarief?

Leuke 10-jaar deal voor domeinnamen, toch?

Als je al besluit deze domeinnamen te willen, dan moet je wel op voorhand betalen … en daar gaat het mis! Ik heb nog niet zolang geleden contact gehad met een vrouw die ook dacht een leuke deal gesloten te hebben. Ze was nog niet zo lang bezig met haar onderneming, maar had wel alvast verschillende domeinnamen vast laten leggen. Het was zo handig, ze werd zomaar gebeld voor een prima deal voor 10-jaar. Met een beetje vooruit denken is niets mis en zeker niet tegen het scherpe tarief. Het enige ‘nadeel’ bleek dat ze alles op voorhand moest betalen. Omdat ze nooit tegen dit tarief elders terecht kon, heeft ze dat gedaan.

Op enig moment wilde ze met een van de domeinnamen concreet aan de slag. Ze had een idee voor een website en wilde deze website laten maken. Pas toen werd haar pijnlijk duidelijk dat degene waar ze haar domeinnamen had geregeld, inmiddels failliet was. Plots realiseerde ze zich dat ze ordinair was opgelicht. Niks scherpe prijs voor meerdere jaren. De ondernemer bleek een oplichter, want hij had gewoon geld geïncasseerd (ongetwijfeld van meerdere klanten) en het bedrijf was failliet.

Agressieve benadering voor domeinnamen

Een andere manier van verkopen is de agressieve telefoon benadering. Je hebt domeinnamen en je wordt gebeld voor dezelfde domeinnamen met achteraan eu, nu, info etc. Dit tezamen met het gegeven dat ‘iemand’ deze vast wil leggen. Je denkt, verdorie ze zitten in mijn vaarwater. Heb ik er lang aan gewerkt om mijn naam te maken en mijn website goed gevonden te krijgen en dan gaat iemand anders er met de credits vandoor. De verkoper aan de telefoon dringt wat meer aan en dat je maar enkele uren hebt om te beslissen (of nog korter). Je twijfelt …. en besluit het maar te doen.

Uiteraard moet je ook hier op voorhand betalen en dan blijkt dat binnen geen tijd het hele bedrijf niet meer te bestaan. Weg is de deal met de domeinnamen. Domeinnamen die je feitelijk eigenlijk toch niet echt nodig had.

Het voelt zuur dat je ergens voor betaald hebt, maar het niet geleverd krijgt en niet door overmacht maar door oplichting.  Zoals zo vaak geldt dat als het te mooi om waar te zijn klinkt, dan is dat ook meestal het geval. Wees gewaarschuwd!

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.