in Visuele identiteit

Knip- en plaklogo?

Knip en plak logo

Het ontwikkelen van je visuele identiteit gaat vooraf aan je huisstijl en logo, dat vertelde ik je al eerder. En zonder identiteit zelf kom je nooit tot een visuele identiteit… Iets om even wat meer bij stil te staan dus, die identiteit. Want help! Wat doe als je die niet hebt?

Geen identiteit?

Wees gerust, je kunt het ook overdrijven. Jouw gebrek valt zelfs nauwelijks op, want er zijn massa’s bedrijven zonder identiteit. Check je concurrenten maar: leveren er veel dezelfde producten of diensten, met dezelfde service en ongeveer dezelfde prijzen? Lijken al die webteksten ook nog eens op elkaar? Waarom zou jij het anders doen?

De reden om het wél anders te doen is precies zoals ik hierboven al schreef: ‘valt nauwelijks op’. JIJ VALT NAUWELIJKS OP. Maar dat is toch precies wat je juist wél wilt, opvallen? Dan ga je toch niet afkijken hoe je concurrenten het doen?

Jouw logo, mijn logo

De gevolgen kom ik regelmatig tegen: logo’s van bedrijven uit dezelfde sector die wel erg veel op elkaar lijken. Tja, als je een logo ontwikkelt zonder eerst de identiteit van het bedrijf te bepalen heb je geen basis om op te vallen. Dan moet je het als ontwerper doen met de algemeenheden die voor de hele sector gelden.

Heb jij zo’n knip- en plaklogo?

Vraag je dan een af of je echt zo’n nietszeggend bedrijf hebt. En of dat je bedoeling is. Ik help je graag om jouw echte verhaal te ontwikkelen – een visuele identiteit die laat zien waar jij voor staat.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.