Laat je huisstijl voor je werken!

Hoe zou het zijn als je huisstijl klanten voor je binnen kon halen? Als je geen salesmanager aan hoefde te nemen, omdat je huisstijl dat werk al doet? Of dat je niet meer naar netwerkbijeenkomsten MOET om klanten te vinden, maar dat je naar netwerkbijeenkomsten gaat omdat je het leuk vind om andere ondernemers te ontmoeten. Oké misschien overdrijf ik het een beetje, maar geloof je me als ik zeg dat je huisstijl ervoor kan zorgen dat je nog de helft minder moeite moet doen voor je klanten?

Sleutelwoorden voor succes

Emotie

Met emotie trigger je een behoefte die een klant heeft, misschien dat hij er op dat moment niet direct iets mee wil, maar hij zal je zeker onthouden. Daar heb je dus al één punt gescoord. Je kunt inspelen op verschillende emoties bijvoorbeeld: vreugde, liefde, trots, verdriet, angst, woede, verbazing en afschuw. Een goed voorbeeld van die emotie zijn bijvoorbeeld de reclames van het WNF over dieren die op een vreselijke manier behandeld worden. Hier wordt onwijs ingespeeld op afschuw.

Herkenbaar

Op naar het tweede punt. Maak je bedrijfsnaam en je pay-off zo herkenbaar mogelijk. Je zou hem zelfs een gedeelte SMART kunnen definiëren. Veel administratiekantoren gebruiken bijvoorbeeld gewoon de naam administratiekantoor. Dat is een vrij algemeen woord, maar wat als je als pay-off neer zou zetten ‘uw jaarrekening voor juni bij de belastingdienst’. Veel ondernemers irriteren zich aan het late indienen van hun boekhouding en zullen zich dus aangesproken voelen door deze pay-off.

Eenduidig

Je huisstijl voer je óveral door en dan bedoel ik écht overal. Van de visitekaartjes die je uitdeelt tot de relatiegeschenken. Signeer bijvoorbeeld ook je foto’s op social media met je huisstijl. Houd in gedachten dat potentiële klanten je logo gemiddeld 3 tot 7 keer gezien moeten hebben voor ze over gaan op actie. Als je iets geeft waar geen logo op gedrukt staat, kun je er natuurlijk altijd een kaartje bij doen in je huisstijl.

Werkt jouw huisstijl al voor je?

Heel simpel. Je hebt vast regelmatig potentiële klanten, die contact met je opnemen. Vraag ze is wat hun verwachting was na het zien van je visitekaartje, website of huisstijl. Wat was de aanleiding om contact op te nemen? Als je merk dat er veel klanten een andere verwachting hebben dan dat je ze kan bieden, klopt er waarschijnlijk iets niet in je huisstijl en communicatie.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: