in Overig

Over opdrachtgevers en opdrachtnemers

Opdrachtgevers en opdrachtnemers

Recentelijk ben ik mijn eigen opdrachtgever geweest en heb me gerealiseerd hoe groot het belang is van een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Ik zal een poging doen uit te leggen, hoe het proces bij mij gegaan is.

Ik ben tekstschrijver en ben toevalligerwijs, hoewel ik niet echt in toeval geloof, op een mooie business gestuit, te weten hoogwaardige maatkleding. Te mooi om te laten hangen zal ik maar zeggen. Dat wil zeggen dat ik een label heb geïntroduceerd, te weten DesignedbyFaisel waarvoor ik iedereen sowieso uitnodig eens na te denken over wat de toegevoegde waarde van mooie, betaalbare maatkleding voor je kan zijn. Maar waar het me in dit artikel over gaat, is het feit dat ik op dat moment mijn eigen opdrachtgever ben.

Ik maak de teksten voor deze eenvoudige website die ter ondersteuning voor een mooi product moet functioneren. De opdracht voor teksten heb ik uiteraard zelf geformuleerd, maar vervolgens moet ik deze ook zelf maken. Ik voer nog net geen dialoog met mezelf, maar het komt een heel eind in de richting. Immers, als tekstschrijver moet ik weten wat de doelgroep is, wat de rol van de website is (primair, secundair of zelfs tertiair), welke informatie aan de doelgroep overgebracht moet worden en welke response we verwachten. Dit moet vervolgens stroken met het gevoel / de sfeer welke we uitstralen naar onze klanten als we kleding adviseren en garderobechecks uitvoeren. Met andere woorden… de unieke kenmerken moeten zichtbaar worden. Immers, als het alleen over een goed zittend pak gaat, kan je dat overal kopen.

Pas op het moment dat ik het allemaal goed in kaart heb en het verwerk naar tekst, realiseer ik me het belang van deze samenwerking. Iedereen kan immers teksten maken, maar het gaat om het gevoel wat de opdrachtnemer over moet kunnen nemen van de opdrachtgever. Pas dan krijg je een onderneming ‘omgezet in woorden’ voor bijvoorbeeld een website, maar ook een logo, een folder of andere uitingen. Het samenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is dus essentieel. Het persoonlijke sausje van de opdrachtnemer, noem het ‘de creatieve geest’, maakt het of tot een succes of meer van hetzelfde.

Anna Staal
www.annastaal.nl

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − een =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.