in Overig

Schrijven is schrappen

Schrijven is schrappen

TAAL  – Mrg OL?  – G1 id – d8 t wel afspr=afspr – Zkr? – S6. Ofwel: gaan we morgen online? Geen idee. Ik dacht het wel, afspraak is afspraak. Weet je het zeker? Succes! Taal is onmisbaar om te communiceren maar er is steeds minder ruimte voor. Een beetje SMS haalt zelden de 160 tekens en Twitter maximaliseert een bericht op 140 tekens. E-mailen wordt steeds beknopter. Soms is de ‘signature’ langer dan de boodschap zelf.  Daarbij is correct  taalkundige toepassing minder belangrijk dan de inhoud. ‘Dee of deetee, lange ij of korte ei, hen of hun, maakt niet uit als ze maar begrijpen wat ik bedoel.’  Maar het staat wel stom. ‘Dan heeft hij zoveel verstand van zijn vak maar zijn teksten barsten van de fouten.’ Tip 1: Denk goed na wat je schrijft. Tip 2: Schrijf niet wat je allemaal weet, maar schrijf alleen datgene waarvan je denkt dat je doelgroep het wil lezen. Tip 3: Schrijf zo compact mogelijk. Tip 4: Laat belangrijke zakelijke teksten altijd even nakijken.

 

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + vijftien =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: