in Communicatie+Ondernemen

Spelfoutje? Bedankt!

Spelvouwtjes

Als je ondernemer bent én blogt. Zul je deze situatie ook vast al een keer hebben meegemaakt. Je schrijft een blog voor je website, je staat te springen, omdat hij inhoudelijk zo goed is. Vol enthousiasme post je hem online en de eerste mail die je krijgt is deze: Beste {naam}, ik las je blog en ik kwam deze spelfouten tegen. Dat ziet er erg slordig uit en doet je professionaliteit niet ten goede. Ik heb voor nu de spelfouten eruit gehaald, de volgende keer kan ik het voor x-bedrag doen. Met vriendelijke groet, een ‘aardige’ tekstschrijver. Wat een dooddoener zeg, deze ongevraagde kritiek.

We leven tegenwoordig in een snelle wereld, social media hier, selfie daar. De wereld van opgepompte modellen is voorbij, we zien overal échte mensen met échte verhalen. Geloof het of niet, maar échte mensen maken ook spelfouten. Wat ik vooral belangrijk vind aan blogs is de inhoud en de identiteit die erachter zit. Ik wil een verhaal lezen dat uit iemand zijn hart komt, spontaan is en een verhaal overbrengt. Iemand leren kennen om wie hij is. Dat er dan per ongeluk nog een spelfoutje in zit of dat er een komma verkeerd staat, who cares?

Natuurlijk geldt dit alleen voor de snelle online media. Spelfouten in je brochure worden over het algemeen niet erg op prijs gesteld.

Tip voor de tekstschrijvers die toch graag dingen willen verbeteren: Stop met het ongewild geven van kritiek. Doe aan personal branding en maak je eigen blog. Gebruik veelgemaakte fouten om er zelf iets over te schrijven en jouw expertise te delen met de wereld. Laat zien waar je hart van gaat kloppen en maak mensen er enthousiast mee.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.