in Positionering

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Durf jij naar jezelf te kijken? En durf jij naar de uitstraling van je bedrijf te kijken? Da’s best lastig in de spiegel… want eigenlijk zie je via de spiegel niet precies wat anderen zien. Die scheiding in je haar zit links… maar in de spiegel toch echt rechts. En dat is precies waarom het soms handig is om een ander mee te laten kijken naar jouw uitstraling.

Jij wéét immers al waar jouw bedrijf voor staat. Je weet wat je wilt zeggen met je bedrijf: je hebt jaren geleden bij de start van je bedrijf je missie-en-visie keurig geformuleerd, je teksten laten schrijven en een logo laten maken. En het is alsof je in de spiegel kijkt: alles is vertrouwd en bekend. Zó hoort je bedrijf eruit te zien – en dat doet het ook. Al jarenlang.
Nou even naar de ander: naar je klant. Of liever gezegd: naar je aanstaande klant. Hoe ziet hij jouw bedrijf? Hoe komen de kleuren van je website over, wat voor gevoel roept jouw logo op? En snapt hij wat er in die teksten staat?

Als je dat nooit hebt onderzocht, is het nu een heel mooi moment dat wél eens te doen. Neem de proef op de som en vraag anderen wat in hun ogen de boodschap is van jouw bedrijfsuitstraling. Vraag wat voor gevoel ze krijgen bij jouw logo, vraag of ze de productomschrijvingen op je website snappen. Kijk eens niet in de spiegel, maar vraag de ander tegenover je zijn mening: dat verschilt net zoals die scheiding in je haar.

Dat verschil in beleving aanpakken kan heel goed zorgen voor een veel betere aansluiting bij je markt en doelgroep. Want zeg nou zelf: het gaat er niet om of jij het zelf snapt. Het gaat erom of jouw aanstaande klant snapt wat je voor bijzonders biedt.

Een meekijker nodig? Ik help je graag.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: