in Ondernemen+Overig

Je flow vinden 2/5: Stress is killing!

Stress is killing

Die zeldzame momenten dat net dat éne grandioze idee je hoofd in schiet en je direct de energie krijgt en in de flow komt om het uit te werken. Je wenst ze vaker te hebben. Deze momenten komen meestal  onverwacht en vooral niet op commando. Als je ze niet gebruikt, gaan ze zo aan je neus voorbij.

Als vormgever leef ik van mijn creativiteit, daarom ik kan niet altijd wachten op die ‘speciale momenten’. Voor de mensen die denken dat ik 24/7 creatief ben, forget it! Mijn creatieve uren zijn ook schaars, gemiddeld heb ik er zo’n 3 per dag. Je kunt je voorstellen dat ik daarom mijn creatieve uren zo goed mogelijk wil benutten. Dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om de kwaliteit van deze uren te verhogen.

Hoe je je dag vooral niet moet beginnen

Je opent je ogen, je pakt je telefoon en checkt je timeline, je springt je bed uit, je neemt 10 minuten de tijd om jezelf de douchen en aan te kleden, je pakt je ontbijt en springt achter de computer, daar check je direct je e-mail. Vervolgens raak je gefrustreerd over alle dingen die je nog moet doen en je maakt je zorgen over hoe je dat allemaal voor elkaar gaat krijgen deze week. Dat is in ieder geval hoe ik een hele tijd ‘goed’ heb gefunctioneerd, tot ik tegen een muur op liep. Zoals je begrijpt is dit natuurlijk killing voor je creativiteit, tijd voor drastische maatregelen!

De dag vol rust en inspiratie beginnen

Na een tip van een mede-creatieveling heb ik besloten dat mijn dagen anders moesten beginnen. Rustig en mindful. Dat doe ik door nadat ik wakker wordt eerst 2 glazen water te drinken en mijn tanden te poetsen, daarna ga ik naar mijn zolder die ik als een soort meditatieruimte heb ingericht. Ik mediteer, lees ongeveer 10 tot 20 bladzijdes uit een boek en schrijf mijn verwachtingen voor de dag op. Daarna neem ik een korte douche, vraag ik me af hoe ik me voel en welke kleren daarbij passen, ontbijt ik aan tafel (zonder laptop) en schiet er spontaan iets te binnen wat ik nog moet gaan doen. De mail blijft uit en ik ga aan de slag met dat project. Na deze werkzaamheden neem ik een witje (lees ‘Witjes geven je een natuurlijke flow’ deel 4/5) en bepaal ik wat ik daarna ga doen. Voor mij is dit een super waardevolle manier om de dag te beginnen. Volledig relaxed. Ik voel me niet meer gehaast en laat me ook niet meer opjutten. Halverwege de dag check ik meestal mijn mail en los de brandjes direct op.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.