Supervoorspelbaar verrassend!

communiceer vanuit je kernwaarden

Als je bewust altijd vanuit je kernwaarden communiceert, weten mensen wat ze van je kunnen verwachten. Dan bouw je met je publiek en je klanten eigenlijk gewoon iets op dat een beetje op een vriendschapsrelatie lijkt: goede vrienden weten immers ook wat ze aan elkaar hebben.

Wel een beetje saaie communicatie dan

Welnee joh. Saai komt volgens mij vooral door gebrek aan lef, aan binnen de lijntjes kleuren, aan doen zoals iedereen. Om een voorbeeld te geven: jouw communicatie kan heel goed vaak vol verrassend nieuwe dingen zitten, en toch voorspelbaar zijn. Voorspelbaar is het dát je vernieuwend denkt. Ze kunnen erop rekenen dat je met nieuwe ideeën komt.

Het maakt eigenlijk weinig verschil wat nou precies je kernwaarden zijn, of zelfs wat voor product, dienst of briljante ideeën je levert… het gaat erom dat je consequent blijft in je communicatie. Niet ineens een joviaal toontje tussen doorgaans serieuze verhalen. Niet live een totaal ander type dan je website uitstraalt. Niet reclamemaken met je groene betrokkenheid en tijdens het verkoopgesprek je afval laten liggen.

Kernwaarden als geheugensteuntje

Het vaststellen van je kernwaarden is daarom de belangrijkste stap in je hele communicatie: daarmee heb je een kapstok om op terug te vallen. Natuurlijk begin je weinig als je dat vervolgens niet in beeld en tekst weet om te zetten, maar alles begint met die kernwaarden. Zelfs de resultaten van vakmensen zijn beduidend beter als ze uit mogen gaan van heldere kernwaarden. En hoe kom je daaraan? Misschien moet je die gewoon kiezen: wat past het best bij ons hele team? Of is het meer een kwestie van detective spelen, en analyseren, achterhalen wat jou precies nou zo bijzonder maakt. Het is de moeite meer dan waard!

Hulp nodig bij het vaststellen van je kernwaarden, of juist bij de vertaalslag naar onweerstaanbare én betrouwbare communicatie? Neem contact op voor een afspraak!

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 12 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.