in Visuele identiteit

Uitgekleed laat heel wat zien!

Uitgekleed laat heel wat zien

Ik schreef het al eerder: als je een logo weghaalt, zie je pas goed wat de huisstijl is van een bedrijf. En oef… soms blijft er dan niets herkenbaars of unieks over van het bedrijf. Kun je soms ook zien bij de doehetzelf-ontwerpen – of het nu om logo’s, webdesign of folders gaat. Je vraagt je af wat er niet klopt… en pas als je iets weghaalt ontdek je wát. Heel vaak verzuipt de essentie in een overvloed van overbodige versiersels. Alle franje, toeters en bellen waarmee de boel wordt aangekleed en opgeleukt, nemen de aandacht weg van waar het om gaat.

Leve Photoshop?

Het feit dat iedereen simpel en goedkoop ‘kan’ ontwerpen, wil niet zeggen dat iedereen dat ook ‘kan’. Er zijn zat getalenteerde amateurs die met veel plezier mooie dingen maken – maar ik vind het doodzonde als je geen goede resultaten neerzet doordat je gek wordt van alle mogelijkheden en dus álles erop knalt.

Less is lastig

Geloof me: less is more. En da’s best lastig te bereiken. Een amateuristische huisstijl is vaak herkenbaar aan alle rimram, de zooi eromheen, de drukte – en meestal dacht de maker dat het daarmee professioneel leek. Da’s dus niet zo: kleed je ontwerp gerust uit. Vat de boel samen, condenseer en maak compact, pak de essentie en gooi de rest weg. Dat knapt op!

Hulp nodig bij het uitkleden van je communicatie? Neem contact op, ik help je graag.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: