Waar rotzooi ligt gelden blijkbaar geen regels

Afgelopen week zag ik een programma op uitzendinggemist.nl. Het programma heet ‘Hufterproof’. Om even kort uit te leggen wat dit programma inhoud. Met acteurs zorgen ze voor asociale situaties en toetsen dan of mensen in staat zijn daar wat van te zeggen. Ik was erg nieuwsgierig naar de situaties en de reacties van mensen, omdat ik zelf iemand ben die snel zijn mond opentrekt en dus benieuwd was naar hoe andere mensen dat zouden doen. Ik had verwacht dat er van veel situaties niets gezegd zou worden, maar dat viel me enorm mee.

Je uitstraling geeft onbewust een gevoel mee

Nu zal je denken wat heeft dit nu weer met je vakgebied te maken? Niet zoveel, behalve een klein stukje uit het programma waar mijn oog op viel. In deze case is er iemand die rotzooi naast een prullenbak gooit en een psycholoog die daar iets over vertelt. Het blijkt namelijk uit onderzoek, dat als er rotzooi op straat ligt, mensen een signaal krijgen dat je je niet aan de regels hoeft te houden en dat dat invloed heeft op de criminaliteit. Dát heeft wel iets met mijn vakgebied te maken. Namelijk uitstraling en het gevoel wat daarbij hoort. Dit item viel mij op omdat ik eerder deze week een gesprek had met iemand die het maar raar vond dat ik zei dat het belangrijk is dat als hij netjes werkt, zijn uitstraling van zijn bedrijf er ook netjes uit moet zien. Mensen hebben namelijk een bepaalde verwachting bij jouw uitstraling. Als ze iemand zoeken die netjes werkt en zijn rotzooi opruimt, zullen ze onbewust dus naar iemand zoeken die er netjes en georganiseerd uitziet. Mijn motto is ‘straal naar buiten uit wat je van binnen bent’ en dat heeft hier dus mee te maken. Aan de hand van je uitstraling hebben mensen namelijk bepaalde verwachtingen van je en blijkbaar geld dat ook voor de omgeving waarin je woont. Het zijn een soort ongeschreven regels, die iedereen (bewust of onbewust) begrijpt en waar mensen dus ook naar handelen.

Bekijk de uitzending vanaf 42 seconden.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.