in Ondernemen+Online

Waarom een webshop als je een winkel hebt?

Schrijven is schrappen

Van de week kwam ik bij de molen en daar liep ik tegen hondenvoer aan waar ik al wéken naar op zoek was mét een proefverpakking. Niets natuurlijk vervelender als 15 kg voer waar je hond de komende maand van gaat stinken. Een natuurlijke voeding voor een betaalbare prijs. Wat een geluk! Gelijk een zak meegenomen en thuis op Google nog even verder gezocht naar wat inhoudelijke informatie. Daar kwam ik het voer ook tegen in een webshop, goedkoper en gratis verzonden. Dat is het moment dat het bij mij gaat knagen! Aan de ene kant wil ik namelijk de lokale ondernemer steunen, maar aan de andere kant kies ik ook graag voor gemak… Dilemma!

Ik ben ervan overtuigd dat niet elke consument op zoek is naar de goedkoopste webshop, maar dat gemak wel voor gaat. Als de molen gewoon een webshop had gehad, had ik het de volgende keer gewoon daar besteld. Ook al betaal je dan € 5,- meer. Puur omdat ik de eigenaar van de molen ‘ken’ en het hem gun om wat bij hem te kopen, maar er niet 10 km voor wil omrijden. Ik ben dus heel gelukkig met mijn producten en ben blij dat de ondernemer mij heeft geholpen, maar de volgende keer zal ik mijn producten toch online bestellen… Dit is waar de ondernemer dus omzet gaat mislopen, omdat hij geen webshop heeft. Als hij namelijk wel een webshop had gehad, had ik waarschijnlijk elke maand trouw mijn hondenvoer bij hem besteld.

Daar over nadenkende begon ik mij af te vragen waarom ik nog nooit een winkel ben tegengekomen waar je in de winkel per direct in de webshop kon bestellen. Niet op een tablet, maar ook niet op een computer. Hoe fijn zou het zijn als je een avondje gaat shoppen met koopavond en je geen breuk hoeft te sjouwen omdat je producten de volgende dag gewoon bezorgd worden? Of dat net dat ene paar schoenen in het rood niet in jouw maat zijn, maar je ze wel nog even in de webshop kunt bestellen? Hop direct in de winkel op een tablet bestellen en de volgende dag in huis. Handig! Je winkel kun je op deze manier veel meer gebruiken als showroom en een plek waar je je klanten van advies kan voorzien.

Denk daar maar eens over na…

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.