Wanneer komt het ontwerpbureau in beeld?

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

Het is voor veel ondernemers lastig in te schatten wanneer een ontwerpbureau in beeld moet komen. Niet zelden wordt een ontwerpbureau gezien als slechts uitvoerend en dat wil zeggen dat ze relatief laat in het proces aanschuiven … en dat is niet altijd even handig. Hoe kan de rol van de grafisch ontwerper optimaal ingezet worden?

Uitvoerend of ook sparringpartner?
Als je met je bestaande bedrijf, om wat voor reden dan ook, een nieuwe weg in slaat of je zet een nieuwe onderneming neer, dan wordt een ontwerpbureau vaak laat ingeschakeld. Zonde, want in de conceptfase van hoe je je onderneming gaat vormgeven, kan een ontwerpbureau een rol spelen en absoluut van toegevoegde waarde zijn.

Enerzijds met de creatieve geest meedenkend en anderzijds omdat een grafisch ontwerper die je inhuurt net even wat meer afstand heeft van de onderneming. Dat moet ook wel, want zo kan de ontwerper het gehele proces beter overzien en dat maakt hem of haar een goede sparringpartner. Denk hierbij aan meerdere bedrijfsonderdelen die ieder een eigen beeld moeten krijgen, maar waar wel een duidelijke onderlinge connectie moet zijn of hoe zet je je bedrijf helder neer binnen de branche, maar ben je wel onderscheidend.

De grafisch ontwerper zorgt voor een krachtig beeld
Een goede grafisch ontwerper duikt even in het hoofd van de ondernemer en wisselt dit af met de helicopterview om de onderneming in zijn geheel te zien. Zo kan een grafisch ontwerper al rekening houden met eventuele groei van de onderneming en waar je qua uitingen allemaal op voorhand rekening mee moet houden. Worden de kernwaarden voor de onderneming in de vertaling naar de buitenwereld meegenomen en kan de ervaring van een ontwerper betrokken worden bij het proces hoe de klant op de beste manier te bereiken.

Kortom, een grafisch ontwerpen is meer dan de man of vrouw die een logo bedenkt, een leuke website neerzet of een folder opmaakt. Het gaat in je uitingen om het geheel, de samenhang en de kracht die het uitstraalt en je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen.

Wil je eens sparren met Daan?

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 18 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.