in Online

Wat is een landingspagina?

Waarom een landingspagina

Een landingspagina is een webpagina waar de bezoeker terechtkomt als hij een zoekopdracht (in bijv. Google) heeft uitgevoerd. Een landingspagina kunt u ook koppelen aan een advertentie, nieuwsbrief of offline actie. De informatie op de landingspagina moet matchen met het product/de dienst waarvoor geadverteerd wordt. Een landingspagina kan een pagina binnen uw huidige website zijn, maar hij kan ook onder een hele andere domeinnaam staan.

Wat is het doel van deze pagina?

Het voornaamste doel van een landingspagina is de bezoeker laten weten dat hij heeft gevonden wat hij zoekt (en dus niet verder hoeft te surfen) en de bezoeker iets laten doen (een conversie). Bijvoorbeeld: schrijf je in voor de nieuwsbrief, vul uw wincode in of bezoek onze pagina. Het is dus belangrijk om te weten waar de bezoeker naar op zoek is als hij de landingspagina bezoekt.

Eigenschappen van een goede landingspagina

De landingspagina moet een goede header hebben. De bezoeker heeft namelijk een bevestiging nodig dat hij op het goede spoor zit.

Een H1 titel is erg belangrijk. Dit is de bovenste titel die de aandacht moet trekken van de bezoeker. Geef uw bezoeker wat hij zoekt!

Zorg ervoor dat er een korte, bondige tekst staat met een aantal belangrijke, dikgedrukte woorden, zodat de tekst scanbaar wordt.

Houd de informatie die naar het doel leidt verder zo kort en duidelijk mogelijk, het is belangrijk dat de bezoeker niet te veel hoeft te denken.

En verder… is het belangrijk dat in de tekst die wordt gebruikt de keywords voor zoekmachines zijn verwerkt voor een goede ranking.

De landingspagina staat, nu ben ik klaar!

Echt niet! Ga testen, meten en aanpassen. Kleine woordjes kunnen al een groot verschil maken waardoor resultaten aanzienlijk kunnen veranderen.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 5 =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.