in Visuele identiteit

Wat vertelt jouw lettertype over je bedrijf?

Wat zegt jouw lettertype

Lettertypes geven onze woorden meer kracht en maken de woorden ook geloofwaardiger. Ze geven de lezer door hun vormen een gevoel over je bedrijf. Vriendelijk, zakelijk, kinderlijk, persoonlijk, etc.

Elk lettertype heeft zijn eigen uitstraling. Gebruik voor je huisstijl een lettertype wat precies jouw waarden vertegenwoordigd. Zo kun je door een goede letter uit te kiezen je merk versterken. Zorg er bij het uitzoeken van een letter voor dat hij ook goed leesbaar is. Want als hij niet leesbaar is schiet je zo je doel voorbij.

Als je een goede letter hebt uitgekozen ben je er nog niet. Kijk maar naar ‘Luchthaven’ hierboven. Hoeveel lucht geef je de letters? Denk aan spatiëring, regelafstand en marges. De juiste balans is cruciaal voor een evenwichtig design. Het kan net het verschil maken tussen professioneel en amateuristisch. Met een goed lettertype maak je je boodschap aantrekkelijk en krachtig en wordt je beter zichtbaar tussen alle andere bedrijven.

#tip Niet alle lettertypes die je online kunt downloaden zijn rechtenvrij. Op www.fontsquirrel.com heb je gratis lettertypes en weet je zeker dat je legaal bezig bent, lees altijd de readme.txt.

Welke lettertypes worden er gebruikt in jouw huisstijl, versterken deze jouw boodschap?

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.