in Ondernemen+Online

Zelf ‘even’ een website maken

Ik zie het overal gebeuren en velen komen er op terug, namelijk het zelf ‘aanklooien’ met het maken van een website. Hoewel ik van mening ben dat je ieder zijn vak uit moet laten oefenen, zijn er toch altijd nog ondernemers die menen het zelf beter en/of goedkoper te kunnen. Met alle gevolgen van dien…

Het belang van professionele uitingen

Je zou denken dat de beginnende ondernemer eerder de neiging heeft om zelf aan de slag te gaan met het freubelen aan een nieuwe website. Al was het maar vanuit kostentechnisch oogpunt. Toch is dat niet helemaal waar, zeker de laatste tijd niet. Steeds meer beginnende ondernemers snappen dat een website, maar ook bijvoorbeeld een visitekaartje, een belangrijk uiting voor je onderneming is. Je krijgt bij nieuwe klanten meestal maar één keer de kans om dat visiteplaatje te tonen. Vanzelfsprekend moet je dit opvolgen met de know how die je op je vakgebied hebt, maar een goede website is absoluut een belangrijke binnenkomer. Steeds meer beginnende ondernemers pakken dit serieus op en schakelen een professional in.

Wat levert zelf freubelen op?

Dit staat in schril contrast met een aantal ondernemers die ik ken en al langer bezig zijn. Je zou verwachten dat als je als ondernemer door de wol geverfd bent, je weet hoe belangrijk het is om een (vernieuwde) website goed neer te zetten. Het moet natuurlijk uitstralen wat en wie jij bent met je onderneming, maar alles moet ook goed voor de (potentiële) klant zijn. Denk hierbij aan een goede sfeer neerzetten, alles moet makkelijk te vinden zijn met een heldere uiteenzetting. Natuurlijk moet de techniek op de achtergrond optimaal zijn. Niets is zo frustrerend als een website waar je niet alles snel kunt vinden en traag is.

Dit alles neemt niet weg dat er nog steeds ondernemers zijn die in eerste instantie denken dit zelf te kunnen. Uitzonderingen daargelaten, zie ik menig ondernemer vervolgens hun gepruts bij mij neerleggen om te repareren. In de meeste gevallen begin ik dan opnieuw, want herstellen wat op een verkeerde basis is gestart, kost eigenlijk alleen nog maar meer tijd. Dan heb ik het alleen nog maar over de ondernemers die uiteindelijk toch bij mij (of een concullega) aankloppen en niet over de ondernemers die met de eigen gefreubelde website live gaan. Met minder of maximaal gematigde tevredenheid gaan ze verder, maar of dit nu een goede basis is om met je vernieuwde look-and-feel te starten, vraag ik me ernstig af.

Delen
Deel dit bericht
URL gekopieerd
Berichten
Laat ons weten wat jij ervan vindt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + veertien =

Danielle Looije trots op haar ontwerpen

"Mijn passie is om iets te bedenken wat ik té goed vind om weg te geven"

​Mijn naam is Daniëlle Looije. Ik heb (waarschijnlijk net als jij) flink geworsteld met mijn ontwikkeling en daarmee de positionering van mijn bedrijf. Onderhand heb ik alles op de rit en help ik ook graag jou om je uitstraling te organiseren. Want mijn werk is pas klaar als jij naar buiten uitstraalt, wat je van binnen bent.

Laatste Vlogs
Nieuwsbrief

Naar boven

Download het gratis eBook

  • Vinden klanten je te duur?
  • Weet niemand wat je doet?
  • Krijg je aanvragen van klanten die niet bij je passen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS het eBook
Naam: E-mail:

Privacyverklaring

Loop nooit meer klanten meer mis met een passende huisstijl! Download het eBook.

%d bloggers liken dit: